VTW werkt aan 'toets voor de geschiktheid' in combinatie met aanbevelingen commissie Winter

De aanbevelingen van de commissie Winter
De VTW-commissie onder leiding van prof. dr. Jaap Winter heeft in 2013 een advies uitgebracht aan de VTW met 15 aanbevelingen over de verbetering van de kwaliteit van het intern toezicht. Het advies (download) is vorig jaar oktober door minister Blok enthousiast in ontvangst genomen en zal ook worden gebruikt bij de concrete invulling van de novelle. Aanleiding voor het instellen van de commissie was de discussie binnen onze vereniging over de invoering van een zogeheten ‘geschiktheidstoets’. Hierover is binnen de VTW uitvoerig gediscussieerd. De commissie Winter heeft geconcludeerd dat een geïsoleerde geschiktheidstoets voor voorzitters onvoldoende waarborgen biedt, mogelijk schijnzekerheid creëert en niet het meest geschikte middel is om de kwaliteit van het intern toezicht bij woningcorporaties verder te verbeteren. Daartoe is een bredere, samenhangende aanpak nodig[i]. De commissie heeft daartoe 15 aanbevelingen gedaan. In juni 2013 heeft de AV unaniem ingestemd met het advies van de commissie Winter. De aanbevelingen vormen een goed uitgebalanceerd palet dat voor de VTW de basis vormt voor de versterking van de kwaliteit van het interne toezicht. De VTW is sindsdien bezig met de uitwerking en toepassing van deze aanbevelingen, op onderdelen ook samen met Aedes en andere bepalende partijen in de sector.

Novelle wijziging van de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting
Op 11 februari jl. heeft minister Blok de zogeheten novelle ter consultatie openbaar gemaakt. In de tekst van het wetsvoorstel zijn artikelen opgenomen over het ’toetsen van de geschiktheid’. Voor bestuurders én toezichthouders wil de minister bij Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) nadere regels opstellen. In de toelichting schrijft de minister dat hij daar bij voorkeur voorstellen vanuit Aedes en de VTW voor tegemoet ziet, in plaats van dat het ministerie zelf van boven af maatregelen moet opleggen.

Activiteiten VTW voor verbetering kwaliteit intern toezicht woningcorporaties
De VTW pakt de handschoen van de minister op en komt voortvarend met voorstellen voor een 'toets voor de geschiktheid', in combinatie met de aanbevelingen van de commissie Winter. Omdat de minister ook een toets voor de kwaliteit van bestuurders voorstelt, heeft de VTW met Aedes afspraken gemaakt over de uitwerking. Daarbij wordt ook de Governancecode Woningcorporaties betrokken, die dit jaar samen door de VTW en Aedes wordt geëvalueerd en aangescherpt. De VTW streeft ernaar op de Algemene Vergadering van juni 2014 voorstellen op hoofdlijnen aan de leden voor te leggen.

Voorzittersregister Woningcorporaties
De VTW heeft in 2013 verkennend gesproken over het initiatief voor een Voorzittersregister. Dit initiatief moet leiden tot een platform voor voorzitters van RvC/RvT en heeft tevens tot doel de kwaliteit van het intern toezicht in woningcorporaties te verbeteren. De initiatiefnemers hebben toegezegd de VTW op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en het register op een gedoseerde wijze in de sector te testen. Het VTW bestuur was daarom onaangenaam verrast door de onverwachte lancering van het register en de brede publieke insteek die de initiatiefnemers hebben gekozen op 4 februari 2014. Vooraf is onvoldoende met de VTW gecommuniceerd over de criteria en de doelstellingen. Dinsdag 18 februari jl. heeft het VTW bestuur daarom de initiatiefnemers van het Voorzittersregister gevraagd om het initiatief nader toe te lichten. In dit gesprek is in goed overleg het volgende afgesproken:

Alles afwegend en gezien de afspraken met het ministerie en met Aedes, is de VTW van mening dat een geïsoleerd initiatief van het Voorzittersregister niet past binnen de bredere en integrale benadering die de VTW voorstaat om de kwaliteit van het intern toezicht te verbeteren.

[i] Aanbeveling 3a Commissie Winter: De VTW ontwikkelt een assessment methodiek voor de competenties van commissarissen, waarbij nadrukkelijk de teamsamenstelling ook moet worden meegenomen. Deze methodiek kan door Raden van Commissarissen worden gebruikt bij de werving en selectie van nieuwe commissarissen.


Terug