Nieuws over de WNT-bezoldiging en VPL-premie

Drie ontwikkelingen op het gebied van de Wet Normering Topinkomens willen we graag onder uw aandacht brengen. Het gaat om de indexering van het algemeen WNT-bezoldigingsmaximum 2018, de verhoging van het maximum in 2019 en een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland over de VPL-premie in relatie tot de WNT.

Het algemeen WNT-bezoldigingsmaximum 2018 is tussentijds geïndexeerd en vastgesteld op € 189.000. Voor meer informatie zie het nieuwsbericht op de website van de VTW.

De bezoldigingsmaxima in de WNT worden ieder jaar aangepast aan de loonontwikkeling bij de overheid in het voorgaande jaar. Voor 2019 wordt het algemene WNT-bezoldigingsmaximum voor topfunctionarissen in dienstbetrekking vastgesteld op € 194.000 per jaar bij een fulltime dienstverband. Lees meer op de website van de VTW.

Volgens het ministerie van BZK is de VPL-premie altijd bezoldiging in de zin van de WNT. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. Meer informatie op de website van de VTW.


Terug