Bijeenkomst 'Aedes benchmark voor toezichthouders' (vooraankondiging)

De Aedes-benchmark is in 2017 voor de vierde keer georganiseerd. De benchmark geeft inzicht in de prestaties van woningcorporaties en maakt deze vergelijkbaar met andere corporaties. De benchmarkresultaten bieden een goed startpunt voor toezichthouders voor een gesprek met ‘uw’ corporatie. Daarom organiseren de VTW en Aedes op 15 februari a.s. een bijeenkomst 'Aedes benchmark voor toezichthouders.'

Inhoud van de benchmark in 2017
De Aedes-benchmark bestaat in 2017 uit vijf prestatievelden: Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Onderhoud & verbetering, Duurzaamheid en Beschikbaarheid & betaalbaarheid. De afgelopen maanden hebben corporaties hiervoor op grote schaal gegevens aangeleverd. De benchmarkresultaten zijn op 23 november jl. tijdens het Aedes congres openbaar gemaakt.

Bijeenkomst 15 februari
Net als in 2016, organiseren de VTW en Aedes samen een bijeenkomst over de Aedes benchmark voor toezichthouders. Doel van deze bijeenkomst is een actief gesprek over de mogelijkheden die de Aedes-benchmark biedt bij het gesprek tussen toezichthouders, bestuur en stakeholders. Voor toezichthouders is dit ook extra relevant in het kader van de aanspreekbaarheid. U krijgt als lid van de VTW nog een uitnodiging hiervoor in de eerste week van januari 2018.  

De resultaten van de Aedes benchmark, zoals gepubliceerd op 23 november 2017

Meer informatie over bench learning op de website van Aedes


 


Terug