Parlementaire Enquête Woningcorporaties

Zoals u weet, is de Parlementaire Enquête Woningcorporaties (PEW) in april 2013 officieel van start gegaan. Fase 1 (de onderzoeksfase) is nu afgerond. Fase 2 bestaat uit besloten voorgesprekken (januari - april) ; fase 3 zijn de openbare verhoren (mei - juni).

Als VTW volgen wij de enquête uiteraard nauwgezet en willen we u als lid van de VTW ook zo goed mogelijk informeren over de voortgang en actuele ontwikkelingen. Dat doen we onder andere door de volgende acties:

Informatievoorziening, o.a:
- op de website van de VTW (waar we een dossier PEW gaan inrichten)
- via deze nieuwsbrief
- via de nieuwsservice met voor u geselecteerde artikelen
- extra nieuwsbrief of e-mail wanneer daar aanleiding voor is

Ledenbijeenkomst:
In februari (definitieve datum volgt nog) zal er een ledenbijeenkomst in Utrecht worden georganiseerd - in samenwerking met Aedes - waarin we dieper ingaan op de Enquête, wat we kunnen verwachten en de laatste stand van zaken. Hierbij zal ook de training (zie hieronder) aan bod komen.

Gerichte training ter voorbereiding op gesprekken met de Enquêtecommissie:
We verwachten dat ook de rol van het interne toezicht tijdens de PEW aan de orde zal komen. De kans dat (voormalige) toezichthouders worden uitgenodigd voor een besloten voorgesprek of een openbaar verhoor, is aanwezig. Voor deze groep biedt de VTW de mogelijkheid aan om een training te volgen ter voorbereiding. Op de ledenbijeenkomst zal de beoogde trainer een toelichting geven over de inhoud hiervan. Wilt u hier meer informatie over ontvangen? Of bent u misschien reeds uitgenodigd door de commissie voor een gesprek? Stuur dan een e-mail naar Hans Geurts h.geurts@vtw.nl.


Terug