VTW Academie - Kent u iemand die de ambitie heeft om commissaris te worden bij een woningcorporatie?

De ‘Leergang de aankomende commissaris’ is specifiek bedoeld voor personen die geen of zeer beperkte toezichthoudende ervaring hebben én beschikken over voldoende kwaliteiten om de functie te vervullen. Op woensdag 11 december 2024 gaat er een nieuwe editie van start. De leergang omvat uit acht opleidingsdagen, verspreid over één jaar. Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen.

De masterclasses zijn ingevuld met thema’s waar een moderne commissaris tegenwoordig mee te maken krijgt. Inhoudelijk krijgt u een aanbod dat een compleet beeld geeft van de rol van commissaris. Daarnaast heeft u aan het einde van de leergang de nodige kennis van de wereld van de volkshuisvesting en de corporaties.

De VTW Academie en de VTW willen met deze leergang de kans op toegang tot een commissariaat (contact met een searchbureau, selectie door de RvC, geschiktheid- en betrouwbaarheid toets van de Autoriteit Wooncorporaties en de ondernemingsraad) voor potentiële toekomstige commissarissen vergroten. Daarmee wordt bijgedragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC’s en het versterken van het intern toezicht. Met als uiteindelijk streven om van waarde te zijn voor de maatschappelijke opgave van een woningcorporatie.

Wilt u meer weten over deze leergang? Bekijk dan onze website.
Heeft u als corporatie interesse om een trainee vanuit deze leergang te ontvangen? Kijk dan eens hier.


Terug