Woningcorporaties steeds vaker slachtoffer van fraude

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) ontvangt steeds meer signalen en meldingen van  fraude door (onder)aannemers die in opdracht van woningcorporaties werkzaamheden uitvoeren.

Om de alertheid onder bestuurders en toezichthouders te verhogen en hen te ondersteunen bij het voorkomen van fraude, heeft de Aw, in samenwerking met Aedes, VTW, Bzk en Bouwend Nederland, de Handreiking Integriteit 2024 samengesteld. Hierin staat een aantal concrete casussen beschreven die de Aw in de praktijk tegenkomt.

De Aw heeft de handreiking inmiddels met alle bestuurders en toezichthouders van woningcorporaties gedeeld. Dinsdag 17 september heeft zij hierover een persbericht gepubliceerd.

Volgens de VTW is het raadzaam dat u beide documenten aandachtig leest. Dit helpt u niet alleen bij het vergroten van uw bewustwording rondom fraude en het bespreekbaar maken van dit onderwerp in de bestuurskamer, maar stelt u ook in staat goed voorbereid te zijn op eventuele media-aandacht naar aanleiding van de publicatie van het persbericht en de handreiking.

Handreiking Integriteit 2024 - Auroriteit Woningcorporaties

Persbericht Aedes - Extra aandacht bij corporaties voor fraude door aannemers


Terug