Verslag Algemene ledenvergadering 12 juni 2024

Op woensdag 12 juni vond in Buitenplaats Amerongen de voorjaarsledenvergadering van de VTW plaats. Aansluitend hieraan gingen leden, na een inspirerende en prikkelende inleiding door Gijs Scholten van Aschat, met elkaar in gesprek tijdens een workshop over de koers van de vereniging.

Meer dan 75 leden van de VTW kwamen bijeen om de jaarstukken voor 2024 vast te stellen. Tevens werd afscheid genomen van Farah Aarts (bestuurslid VTW) en Lucelle van Hövell tot Westerflier-Wolberink (voorzitter Commissie van aanbeveling en beroep). Op de agenda van de Algemene Ledenvergadering stonden verder twee benoemingen: Ingeborg Koopmans werd benoemd als nieuw lid van het bestuur van de VTW en Anna Ermers-Mulder als nieuwe voorzitter van de Commissie van aanbeveling en beroep. In de volgende nieuwsberichten worden zij kort voorgesteld.

Evaluatie Governancecode Woningcorporaties
De leden werden ook geïnformeerd over het proces van de evaluatie van de Governancecode Woningcorporaties. Het definitieve advies van de Commissie Evaluatie Governancecode Woningcorporaties met de aangepaste code zal in juni gereed zijn. De VTW bespreekt dit advies in de zomer met de Klankbordgroep. Daarnaast organiseren Aedes en VTW een gezamenlijke bijeenkomst voor commissarissen en bestuurders. In het najaar besluiten de leden van Aedes en VTW over de vaststelling van de aangepaste code, met als beoogde inwerkingtreding 1 januari 2025.

Pleidooi voor de terugkeer van de Nar
Gijs Scholten van Aschat ging in zijn inleiding in op de lessen over leiderschap die we uit Shakespeares rijke en nog steeds relevante ouvre kunnen trekken en hield een pleidooi voor de terugkeer van de Nar. De bijdrage van Scholten van Aschat werd zeer gewaardeerd. Dit bleek ook uit de reactie die wij ontvingen van Ben Pluijmers (Voorzitter RvC Wonen Wateringen): 

Complimenten voor de keuze om Gijs Scholten van Aschat de inleiding te laten houden bij de workshop. Het had een grote meerwaarde. Ik vond het zeer inspirerend, zowel qua inhoud als presentatie. Het beklijft en geeft stof tot nadenken: een voltreffer!

Na de inspirerende en prikkelende inleiding van Scholten van Aschat gingen de leden in groepjes in gesprek tijdens een workshop over de koers van de VTW.


Terug