Masterclass over het versterken van de relatie tussen woningcorporaties, gemeenten en huurders

Door maatschappelijke veranderingen is de relatie tussen woningcorporaties en hun belanghebbenden complexer geworden. Gemeenten en huurders spelen een steeds belangrijkere rol in het bepalen van beleid en het toezicht daarop. De masterclass ‘Stakeholdermanagement, de nieuwe relatie met gemeente en huurder en de rol van de RvC’ biedt waardevolle inzichten voor commissarissen over hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken met verschillende belanghebbenden.

Deze masterclass geeft inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en trends die van invloed (kunnen) zijn op de woningcorporatie en de beoordeling door de stakeholders. Daarnaast wordt ingegaan op de implicaties voor de relatie van de corporatie met haar stakeholders. Aan de orde komt het fenomeen Prestatieafspraken die de corporatie jaarlijks maakt met gemeenten en huurdersorganisaties en de rol van de RvC in dat traject. Ook maakt u kennis met de verschillende ervaringen die de Woonbond heeft met eigentijdse benaderingen van bewonersparticipatie.

De volgende editie vindt plaats dinsdag 10 september van 14.00 tot 20.30 uur. Meer informatie over de masterclass is beschikbaar op de website van de VTW Academie.


Terug