Verscherpt toezicht Stadgenoot opgeheven

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft besloten het verscherpt toezicht op Stadgenoot per 19 maart 2024 op te heffen. De Aw plaatste Stadgenoot op 27 maart 2020 onder verscherpt toezicht. De reden hiervoor was dat de interne controlesystemen als onvoldoende werden gezien om risico’s goed aan te pakken. 

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om de interne controlesystemen op orde te brengen. Stadgenoot voldoet nu weer aan de eisen uit het gezamenlijk beoordelingskader van de Aw en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Met het opheffen van het verscherpt toezicht geeft de Aw aan vertrouwen te hebben in onze toekomst. Vanaf vandaag valt Stadgenoot weer onder regulier toezicht van de Aw. 

Bestuursvoorzitter Anne Wilbers: “Het is natuurlijk niet fijn om als organisatie onder verscherpt toezicht te staan. Maar de Aw zag verbeterpunten die we zelf ook zagen. Daar zijn we hard mee aan de slag gegaan. De afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet, op een aantal punten hebben we de lat zelfs hoger gelegd. De komende jaren blijven we hard werken aan het vernieuwen van onze organisatie, met onze strategische koers als uitgangspunt." 

Bestuurder/CFO Bas Hendriks: “Onze inspanningen over de afgelopen jaren verdienen, aldus de Aw, een compliment – aan de organisatie en alle medewerkers die hier direct of indirect een bijdrage aan hebben geleverd. Hier sluit ik mij volmondig bij aan. De komende jaren blijven we leren en onszelf verbeteren.” 

Bron: Stadgenoot


Terug