Gezocht: beoogd voorzitter voor de commissie van Aanbeveling en Beroep

Vanwege het aanstaande vertrek van Lucelle van Hövell tot Westerflier-Wolbrink als gevolg van het bereiken van de maximale zittingstermijn per juni 2024, ontstaat er een vacature in de commissie van Aanbeveling en Beroep (commissie A&B). 

De commissie is op zoek naar een nieuw lid, tevens beoogd voorzitter. De commissie bestaat uit drie leden die zijn benoemd door de Algemene Ledenvergadering en heeft twee taken. De voornaamste taak is het zoeken, op basis van een profiel, naar geschikte kandidaten voor het bestuur van de VTW. De commissie maakt een profielschets mede op basis van de huidige samenstelling van het bestuur en stelt een vacaturetekst op, die aan alle leden van de VTW wordt toegestuurd. De commissie A&B voert selectiegesprekken en doet vervolgens een voorstel voor benoeming aan de Algemene Ledenvergadering.

De tweede taak van de commissie A&B is het behandelen van een beroep van een lid tegen een besluit van het bestuur t.a.v. ontzetting of schorsing, waar dat in de statuten mogelijk wordt gemaakt, en het doen van een bindende uitspraak inzake dat beroep.

Samenstelling commissie A&B 

De samenstelling van de huidige commissie A&B is als volgt:
- Lucelle van Hövell tot Westerflier-Wolbrink (voorzitter commissie A&B)
- Harold Willems
- Fred Sterk
Adviseur is VTW-directeur Bronia Vermaas-van de Bilt

Vergoeding 

Leden van de commissie A&B ontvangen voor hun werkzaamheden een vaste vergoeding van € 250 per dagdeel. De geschatte tijdsbesteding is ongeveer 20 uur per jaar. De benoeming vindt plaats voor 4 jaar met een optie op een verlenging tot de maximale zittingstermijn van 8 jaar.

Profiel van de vacature 

Aangezien wij zoeken naar een beoogd voorzitter, vragen wij van de sollicitanten de volgende ervaring, kennis en competenties: U bent al enige tijd commissaris bij één of meer woningcorporaties, u bent daar bijvoorbeeld voorzitter van de remuneratiecommissie, heeft een HRM achtergrond en u heeft zich een beeld gevormd van VTW, de taken van het bestuur en inzicht in wat bestuursleden in huis moeten hebben om een goede bijdrage aan het bestuur te kunnen leveren. 

U heeft ruime ervaring met werving en selectie op bestuurs- en/of RvC niveau. U kunt als voorzitter van een relatief kleine commissie op een prettige wijze samenwerken met de leden van de commissie en u kunt goede contacten onderhouden met de directeur, het bestuur en de leden van de VTW.

U heeft een open blik, kunt zich een onafhankelijk oordeel vormen, maar u bent tegelijkertijd gericht op gezamenlijk resultaat. U bent waar nodig, standvastig en kunt verschillende meningen bij elkaar brengen.

U heeft affiniteit met behandeling van geschillen c.q. beroepszaken.

Diversiteit

We willen een divers en inclusief bestuur vormen, waarin verschillende deskundigheden, persoonlijkheden en achtergronden welkom zijn. Deze vacature staat open voor iedereen, maar bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw onder de 50 jaar, gezien de huidige samenstelling van het bestuur.

Reageren

U kunt uw interesse kenbaar maken door een sollicitatiebrief met curriculum vitae te sturen aan de commissie van Aanbeveling en Beroep, ter attentie van Harold Willems, via de mail naar bureau@vtw.nl. Reageren kan tot uiterlijk dinsdag 2 april 2024. Aan het einde van die week worden de geselecteerden uitgenodigd. 

De sollicitatiegesprekken zullen op vrijdag 12 april bij Van der Valk in Vianen plaatsvinden. De benoeming vindt plaats door de ALV op woensdagmiddag 12 juni.

Voor meer informatie kunt u bellen met VTW-directeur Bronia Vermaas-van de Bilt (06-21240211) of met Harold Willems (06-51818438).


Terug