12 deelnemers gezocht voor digitale sessie over prestaties corporatiesector op 25 maart

Platform31, SVWN en BMC zoeken 12 toezichthouders voor een online gesprek. In deze sessie willen zij graag een paper bespreken dat ingaat op de verwachtingen en de prestaties van de corporatiesector. Deze sessie vindt plaats op 25 maart 2024 om 16.30 uur. U kunt zich opgeven via een e-mail aan info@visitaties.nl.

Aanleiding

Jaarlijks organiseren een aantal organisaties, waaronder Platform31, een tweedaagse discussie over de volkshuisvesting in Nederland. De discussie vindt plaats aan de hand van papers van de deelnemers. De tweedaagse leidt tot het uitwisselen van ervaringen en inzichten met als (uiteindelijk) doel om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de huisvestingsmogelijkheden in het algemeen.

In 2023 eindigden de discussiedagen met een onbeantwoorde vraag. De huisvestingsproblemen zijn erg groot. Als we dan over 10 jaar terug gaan kijken naar de aanpak van die problemen, wat vinden we dan, dat de gezamenlijke corporaties gedaan zouden moeten hebben? Of anders gezegd: welke bijdrage verwachten we de komende jaren van de corporatiesector?

Weging van eerder gedane uitspraken

Deze vraag is besproken met een twaalftal belanghouders van de corporatiesector. Dit zijn mensen die de nodige jaren met en/of voor de corporaties hebben gewerkt en bereid waren hun antwoord op die vraag te geven. De uitkomsten van die gesprekken zijn opgenomen in een kort verslag. Dit verslag van individuele gesprekken wordt besproken in drie groepen met achtereenvolgens vertegenwoordigers uit de sector, de toezichthouders op de sector, en de huurders in de corporatiesector. In deze gesprekken wordt de eerder genoemde vraag voorgelegd, evenals de beantwoording van die vraag door de twaalf belanghouders. Het doel is om te komen tot een weging van de eerder gedane uitspraken.

Van wie komt dit initiatief?

Dit initiatief komt van mensen die betrokken waren bij de discussiedagen en het belang zien van het beantwoorden van deze vraag. Ze zeggen: ‘Wij willen teleurstellingen over het werk van de corporatiesector voorkomen, en teleurstellingen komen meestal voort uit niet ingeloste verwachtingen. Dus laten we met elkaar duidelijk worden over die verwachtingen’. De initiatiefnemers zijn werkzaam bij Platform31, SVWN en BMC en deze organisaties hebben zich achter dit initiatief geschaard.

Uitnodiging

Paul Tholenaars, Fons Lustenhouwer en Claudia Siewers van deze organisaties nodigen u graag uit voor dit online gesprek op 25 maart 2024 om 16.30 uur. Ter voorbereiding krijgt u het samenvattende verslag van de gesprekken met de 12 belanghouders toegestuurd.

U kunt zich opgeven via een email aan info@visitaties.nl. De eerste 12 reacties kunnen deelnemen.


Terug