Welkom op Aedes-corporatiedag 18 april: ‘Volkshuisvesting is topsport

De Aedes-corporatiedag komt er weer aan! Op 18 april 2024 van 9:30 tot 18:00 wordt deze dag gehouden in Omnisport, Apeldoorn. Het thema is ‘Volkshuisvesting is topsport!’ en de keynotespeaker is Esther Vergeer, tennisster en chef de mission van de Nederlandse paralympische ploeg. Zij opent de dag.

De hele dag is er een programma vol workshops, kennissessies en netwerkmogelijkheden. VTW is op meerdere manieren betrokken bij de dag. We hebben ons actief bezig gehouden met de organisatie van de Collegetour én we zullen met ons rad van dilemma’s aanwezig zijn op de dag. Met dit rad leggen we u inhoudelijke dilemma’s voor. We nodigen alle toezichthouders uit om bij ons langs te komen op het netwerkplein.

50 kaarten

De dag is primair voor Aedes-leden en er zijn ook al 1100 aanmeldingen. Toch zijn voor de VTW-leden 50 kaarten apart gehouden. Als u zich voor 6 maart inschrijft  via bureau@vtw.nl dan heeft u een kans op een van deze plaatsen. Op Aedes-corporatiedag 2024 | Aedes vindt u meer informatie over het programma en de locatie.

Speciaal programma voor VTW-leden

Voor de leden van de VTW zijn de volgende sessies gekozen

-             Ronde 1 - 11.20-12.35 uur-  Collegetour met Anneke van Zanen-Nieberg

Wie kent het format van college tour niet? In deze collegetour gaat Dorris Derksen (Aedes) met Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF, in gesprek over topsport in relatie tot de maatschappelijke sociale opgave waar o.a. woningbouwcorporaties voor staan. Welke missie en visie heeft zij? Wat is de maatschappelijke rol die sport(ers) en corporaties kunnen vervullen? Wat betekent winnen is een keuze? Hoe krijgt een medaille meer glans en welke parallellen kunnen we hier maken met corporaties? Hoe zorg je voor integriteit, veiligheid en vertrouwen om maximaal te kunnen presteren? Wat is de rol van een coach danwel een directeur-bestuurder of commissaris? Anneke is een bevlogen bestuurder met passie voor de sport. Daar bij zet zij zich in dat iedereen deel kan nemen aan sport en de sport op alle niveaus een afspiegeling van onze maatschappij is. Daarbij faciliteert het NOC*NSF dat iedereen het optimale uit zichzelf haalt. Tevens is zij actief in de Raad van commissarissen van Haag Wonen en de landsadvocaat PelsRijcken. Deze sessie is tot stand gekomen in samenwerking met de VTW, Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties.

-             Ronde 2 - 13.35-14.50 uur- Word een HELD! Boost je bevlogenheid

Prof. Bas Kodden, Hoogleraar Leiderschap en Managementontwikkeling aan het Center for Leadership & Personal Development aan Nyenrode, inspireert je en zet je aan het denken. Hij onderzocht het geheim achter het succes van verschillende topsporters en de essentiële rol van bevlogenheid daarin. Terwijl 88% van de Nederlandse werkenden niet bevlogen is, en daarmee enorm veel talent en energie wordt verspild. Hij schreef daarover het boek ‘Word een HELD’. Ontdek hoe ook jij meer plezier in je werk kunt krijgen en betere prestaties kunt leveren in deze tijd. Zodat jij en je organisatie vanuit een positieve flow kunnen groeien. Georganiseerd door FLOW.

-             Ronde 3 - 15.10-16.15 uur - Breinfit: focus en haal meer uit je brein

(Samen)werken vraagt veel van ons en vooral veel van onze aandacht en concentratie. Leer je brein en focus ‘managen’. Je krijgt inzicht in de gebruiksaanwijzing van het brein en specifiek in ‘focus’. Je krijgt concrete tips aangereikt waardoor je je aandacht beter kan richten en voor een goede workflow kan zorgen.

 Wilt u aanwezig zijn, mail dan alstublieft voor 6 maart naar bureau@vtw.nl ovv corporatiedag. 


Terug