Update Werkgroep Duurzaamheid VTW

De VTW heeft een actieve werkgroep Duurzaamheid. Doel van deze werkgroep is om kaders, handvatten en perspectieven te bieden voor VTW leden als het gaat om toezicht op duurzaamheid. Graag delen we een update over de recente en aankomende activiteiten van onze Werkgroep Duurzaamheid.

De werkgroep bestaat uit een team van VTW-leden, iemand vanuit het VTW-bureau en een voorzitter die ook bestuurslid is. Dit jaar is de focus van de werkgroep gericht op de volgende thema's (ook in samenhang met elkaar):

  1. Energie: ‘zelf opwekken’ en ‘gasvrij/warmtetransitie’
  2. Bouw en renovatie en de CO2-uitstoot, met speciale aandacht voor de uitstoot van materialen
  3. Circulariteit
  4. ESG en CSRD
  5. Klimaatadaptie en biodiversiteit

Op dit moment werkt de werkgroep onder meer aan een paper over ‘Duurzaamheidsdilemma's in de boardroom’ om de uitdagingen en mogelijkheden van duurzaamheid nu en in de nabije toekomst te belichten.

Paper, workshop en webinar

De werkgroep zal op de bijeenkomst ‘Betaalbaar Bouwen: Duurzame Samenwerking’ op 6 juni haar paper presenteren én een interactieve workshop leiden om inzichten en ervaringen te delen met de deelnemers. Daarnaast gaat de VTW in 2024 een webinar organiseren over ESG en CSRD, waarbij de werkgroep een belangrijke rol zal spelen in de voorbereiding.

De Werkgroep Duurzaamheid van VTW blijft zich inzetten om duurzaamheid hoog op de agenda in de boardroom te houden en om de vereniging te voorzien van waardevolle inzichten en initiatieven.

Kijk hier voor meer informatie over de werkgroep en weet ons te vinden als u vragen of opmerkingen heeft.


Terug