De Gebiedsontwikkeling.krant staat in het teken van Omgevingswet

Gebiedsontwikkeling.nu maakt digitale kranten over gebiedsontwikkeling. Deze winter-editie staat in het teken van de Omgevingswet, die na jaren van uitstel per 1 januari eindelijk is ingevoerd.

In het openingsartikel gaan SKG-directeur Tom Daamen en de hoogleraren Co Verdaas en Marlon Boeve in op de belangrijkste veranderingen voor gebiedsontwikkeling. Daarbij leggen zij de bal bij de partijen in de praktijk om de nieuwe wet van betekenis te voorzien.

In Meppel is al de nodige ervaring opgedaan. De transformatie van een bedrijventerrein was het eerste gebied waar geoefend mocht worden met werken in de geest van de Omgevingswet. De directbetrokkenen blijken bijzonder positief.

Frans Soeterbroek is kritisch over de Omgevingswet, met name als het gaat om de invloed van omwonenden bij projecten in hun directe leefomgeving. Woningmarktexpert Peter Boelhouwer en jurist Anita Nijboer sorteren voor op wat de Omgevingswet kan betekenen voor de woningbouwproductie. Lees in de krant of we wonderen – zoals een echte versnelling van de bouwproductie – kunnen verwachten van de nieuwe juridische realiteit.

 


Terug