Aw publiceert 5 aanbevelingen voor het voorkomen van (de schijn van) belangenverstrengeling

Op 24 januari 2024 publiceerde de Autoriteit woningcorporaties (Aw) een informatieblad met aanbevelingen om (de schijn van) belangenverstrengeling te voorkomen, onder meer door periodiek het gesprek hierover te voeren binnen het bestuur en de RVC.

De Aw benadrukt in haar informatieblad het cruciale belang van integere bestuurders en commissarissen voor een gezonde woningcorporatiesector. Met focus op het vermijden van belangenverstrengeling en het behouden van transparantie, presenteert de Aw vijf aanbevelingen. Deze omvatten het herkennen van belangen, periodieke dialoog, beoordeling van risico's, zorgvuldige vastlegging, en transparante verantwoording. De sector wordt aangespoord om alert te blijven en de aanbevelingen als richtlijn te gebruiken voor professionele groei.

Lees het informatieblad: 5 aanbevelingen voor het voorkomen van (de schijn van) belangenverstrengeling 

Handreiking ‘Opnieuw beoordelen van vastgoedbezit’

De VTW en Aedes publiceerden in de zomer van 2023 de handreiking ‘Opnieuw beoordelen van vastgoedbezit’. Deze handreiking is erop gericht het gesprek tussen de raad van commissarissen (RvC) en bestuurders of commissarissen bij de herbeoordeling van hun vastgoedbezit te faciliteren.

Lees de handreiking ‘Opnieuw beoordelen van vastgoedbezit’


Terug