VTW Academie: Proactief toezicht houden op zorgvastgoed

De veranderde wet- en regelgeving en de veranderde klantvraag in de zorg, welzijn en volkshuisvesting dwingt woningcorporaties en zorginstellingen om kritisch naar hun zorgvastgoed te kijken. De kunst om een toekomstbestendige zorgvastgoedportefeuille verantwoord te ontwikkelen en te beheren is een grote uitdaging voor woningcorporaties en zorgorganisaties. De organisaties moeten hiervoor beleid ontwikkelen en beslissingen nemen met veel maatschappelijke en financiële consequenties.

In de masterclass ‘Toezicht op zorgvastgoed’ van de VTW Academie wordt onderzocht welke rol en verantwoordelijkheden een commissaris heeft in het totale proces van vastgoedstrategie, vastgoedontwikkeling en vastgoedbeheer. Hoe houdt u toezicht op de proceskwaliteit? Wat zijn de trends en ontwikkelingen? Hoe kunt u de risico’s inzichtelijk maken en beheersen? Hoe kunt u de juiste vragen stellen aan het bestuur en de organisatie?

In de masterclass wordt gewerkt met actuele casuïstiek en wordt een actieve inbreng van de deelnemers verwacht. De eerstvolgende editie staat gepland op woensdag 20 maart 2024. Kijk voor meer informatie over deze masterclass op website van de VTW Academie.


Terug