Nieuw bestuurslid: Joost Manusama stelt zich voor

In de ALV van 28 november 2023 is Joost Manusama door de ALV benoemd tot algemeen bestuurslid van de VTW. Hij stelt zich hier graag aan u voor.

“Mijn naam is Joost Manusama (1965), woonachtig in Krimpen aan den IJssel, waar ik samen met mijn gezin in de mooie Krimpenerwaard woon. Mijn wieg stond in Leidschendam, maar ik ben samen met mijn ouders het hele land doorgetrokken en heb onder andere in Capelle aan den IJssel, Gendringen (Achterhoek) en Krimpen aan den IJssel gewoond.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Commissaris van Politie in de functie van districtschef Zeeland. Het betekenisvol kunnen zijn en maatschappelijk mijn steentje bijdragen zit in mijn bloed. Ik heb 12 jaar in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel gezeten en ben al 20 jaar lid van diverse Raden van Commissarissen, op dit ogenblik ben ik nog actief als vicevoorzitter van de woningcorporatie Hoek van Holland en lid van de Raad van Commissarissen van Fien Wonen.

Ook vanuit mijn hoofdfunctie ben ik zeer actief in het politiek-bestuurlijke speelveld, waardoor ik mij echt aangetrokken voel tot deze bestuursfunctie, waarbij het profiel bestuurlijk is. Al met al best logisch omdat ik ook na mijn studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit mij graag wilde richten op de zaken waarmee ik mij nu bezighoudt.

Naast een behoorlijke leidinggevende ervaring, zijn zaken als organisatieontwikkeling, bewonersparticipatie, HRM, inclusie, veiligheid en leefbaarheid en Integriteit onderwerpen waarop ik zeker van meerwaarde kan zijn voor de VTW. Overigens zie ik mijzelf als een generalist die met een strategische blik een bijdrage kan leveren aan datgene waar wij als VTW voor staan. Het bijdragen aan de kwaliteit van toezicht en het vertegenwoordigen van de belangen van de leden van de VTW spreken mij aan in deze functie.

Ik kijk er naar uit velen van de medecommissarissen te ontmoeten op de diverse bijeenkomsten van de VTW.” 

Bekijk hier een flimpje van de ALV en regiobijeenkomst (dubbelklik op de foto) 

 


Terug