Oproep: Deelname VTW Strategieteam

De VTW nodigt haar leden uit om deel te nemen aan het Strategieteam voor het opstellen van de Meerjarenstrategie 2025-2028, een document dat de koers van de vereniging voor de komende jaren bepaalt.

Meerjarenstrategie

Onze strategische meerjarenplanning bepaalt de koers van een organisatie en legt de basis voor de besluitvorming. De huidige strategie, "Intern toezicht in nieuwe verbanden", loopt tot en met 2024 en heeft de basis gelegd voor het huidige beleid.

Samenstelling en taken team

Het Strategieteam zal bestaan uit een lid van het bestuur, 3 leden van de VTW, de directeur van de VTW en 2 beleidsmedewerkers van de VTW. De taken van het team omvatten het uitvoeren van een SWOT-analyse, verzamelen van input, formuleren van doelen, en opstellen van actieplannen en communicatiestrategieën.
Van de VTW-leden wordt verwacht kritisch mee te lezen met stukken en analyses, feedback in te brengen, meermaals (3 - 5 keer) te vergaderen. De vergaderingen zijn deels fysiek, deels online. Voor de tijdsinvestering geldt een vergoeding.
Niet alle vergaderingen liggen al vast. De eerste meeting wel, die is op maandag 5 februari 2024 10:00-13:00 inclusief lunch. Locatie centraal in Nederland volgt.

Planning

- Fase 1 (Voorbereiding): heden - maart 2024

  - Samenstellen team en verzamelen data.

  - Verzamelen input leden en stakeholders.

- Fase 2 (Strategieontwikkeling): april - mei 2024

  - Analyse en bespreking doelen.

  - Opstellen conceptstrategie.

  - Besluitvorming in bestuursvergadering op 15 mei.

- Fase 3 (Bespreking ALV): juni 2024

  - Presentatie en bespreking concept meerjarenstrategie in ALV op 12 juni.

- Fase 4 (Uitwerking en verfijning): juni - september 2024

  - Bijwerken conceptstrategie op basis van input leden.

- Fase 5 (Vaststelling ALV): november 2024

  - Vaststelling definitieve meerjarenstrategie in ALV op 20 november.

Hoe aan te melden

Bent u geïnteresseerd? Meld u aan voor het Strategieteam door uw interesse kenbaar te maken bij de VTW via bureau@vtw.nl. Uw bijdrage is van groot belang voor het vormgeven van de toekomst van onze vereniging. Let op: Deadline voor aanmeldingen is 8 januari.

We streven naar een diverse vertegenwoordiging van leden, waarbij we onder meer kijken naar de grootte van de corporatie.

Meer lezen

Onze huidige Meerjarenstrategie "Intern toezicht in nieuwe verbanden" leest u hier.


Terug