Aedes: Bestuurlijk gesprek schulden en armoede op 7-12

Aedes organiseert op donderdagmiddag 7 december 2023, van 14.30 tot 17.00 uur in Utrecht een bijeenkomst waaraan leden van VTW ook kunnen deelnemen. Het 'Bestuurlijk gesprek schulden en armoede' gaat over de rol van corporaties op dit thema.

Doel van het bestuurlijk gesprek

Tijdens dit bestuurlijk gesprek worden verschillende perspectieven en (morele) dilemma’s rond schulden en armoede met elkaar verkend. Welke (bestuurlijke) keuzes maak je als corporatie en waarom?

Het gaat we vragen als: Wat moeten en kunnen corporaties doen om schulden en armoede te voorkomen? Waarvoor ben je, of waarvoor voel je je (moreel) verantwoordelijk als corporatie? Stem je jouw rol en inzet af met andere partijen, waaronder gemeenten en collega-corporaties? En welke verwachtingen hebben anderen, zoals huurders en gemeenten, over wat corporaties doen of zouden moeten doen?

Opzet bijeenkomst

Na een introductie door Aedes-voorzitter van Martin van Rijn vindt het bestuurlijk gesprek plaats met zo’n 10 genodigde corporatiebestuurders. Gespreksleider Ruben Maes stelt hen vragen over hoe ze hun rol bij het signaleren, oplossen en voorkomen van schulden en armoede zien en invullen, legitimeren en onderling afstemmen. Dit gebeurt aan de hand van concrete vraagstukken en dilemma’s.

Ook reflecteren een aantal stakeholders (onder andere Divosa, Nibud en NVVK) op de rol van en invulling door corporaties op dit thema. Rond 5 uur wordt het gesprek afgesloten met een laatste woord van Martin van Rijn en een drankje.

In de zaal is ruimte voor verschillende toehoorders van corporaties, zowel bestuurders, als strategische medewerkers en commissarissen. U kunt dus aanwezig zijn bij dit bestuurlijk gesprek.

Aanmelden

Deelname aan dit gesprek is gratis en u ontvangt bij deelname 2 PE-punten. Meld u aan via aanmeldingen@aedes.nl.


Terug