Nieuwsbrief 16 juni 2023

Graag tot ziens op de VTW ALV & afscheidssymposium Guido van Woerkom, voorzitter VTW - dinsdag 20 juni 2023

Verbeelden, verbinden en vertrouwen' - Hoe werken we samen aan een nieuwe koers voor de volkshuisvesting?

We nodigen u van harte uit voor de ALV én het symposium ter gelegenheid van het afscheid van onze voorzitter Guido van Woerkom op dinsdag 20 juni van 16.00 - 21.15 uur in de Kas in Woerden. Guido stelt uw aanwezigheid zeer op prijs.

Lees verder

Speciaal voor XL Corporaties, de VTW Netwerkbijeenkomst “De spanning tussen hoge verwachtingen en forse tegenwind"

Speciaal voor XL Corporaties organiseert de VTW op donderdag 29 juni van 17.30 - 20.30 uur een Netwerkbijeenkomst met als thema “De spanning tussen hoge verwachtingen en forse tegenwind". Deze bijeenkomst is enkel op uitnodiging. 

Lees verder

Onderhandelingen nieuwe CAO van start

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Woondiensten zijn, eerder dan normaal, op maandag 12 juni 2023 gestart. In een constructieve sfeer wisselden Aedes en de vakbonden in deze eerste CAO-ronde hun voorstellen uit voor de CAO Woondiensten 2024 en stelden elkaar daarover vragen. Werkgevers zien veel overeenkomsten in de thema’s die CAO-partijen belangrijk vinden. Op 22 augustus onderhandelen de partijen verder.

Lees verder

Leergang de nieuwe commissaris

Bent u net gestart als commissaris in de wereld van de volkshuisvesting en heeft u behoefte aan de nodige basiskennis en inzichten om uw rol professioneel te vervullen? Dan biedt u de VTW Academie de tweedaagse Leergang ‘De nieuwe commissaris’. Deze leergang introduceert u in de wereld van woningcorporaties, de bijzondere financiële aspecten daarvan en geeft kennis en inzicht over de rol van de ‘moderne’ commissaris.

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 12 juni 2023

Deze week in het nieuwsoverzicht o.a.: De Jonge erkent dat huisvesting aandachtsgroepen onder druk is komen te staan, informeert Kamer over bouwregelgeving en het aanjagen van fabrieksmatig bouwen, neemt diverse initiatieven om bouwcapaciteit structureel op te schalen en geeft toelichting op voornemen Voorjaarsnota om verlaging eigen bijdrage Huurtoeslag mogelijk weer deels terug te draaien. CU dient in debat Voorjaarsnota motie in over Huurtoeslag.

Lees verder

Vacatures Raad van Commissarissen

Op dit moment hebben we 5 vacatures bij 5 corporaties: Woningbelang, Acantus Groep, Zeeuwland, Woonstichting Hulst, Stichting Bo-Ex '91 en Woningstichting Weststellingwerf.

Lees verder