Nieuwsbrief 14 april 2023

VTW Lunchwebinar 'Nationale Prestatieafspraken (NPA)' - woensdag 10 mei

Op woensdag 10 mei a.s. organiseert de VTW het online Lunchwebinar met als thema: 'Nationale Prestatieafspraken (NPA)'. Het webinar is van 12.00 tot 13.00 uur, via Teams.

Lees verder

Komende bijeenkomsten VTW

De komende weken heeft de VTW vier mooie bijeenkomsten in de planning; twee lunchbijeenkomsten en twee bijeenkomsten in samenwerking met Aedes.

Lees verder

Save the date - ALV & mini congres 20 juni 2023

Noteer alvast in uw agenda! Op dinsdag 20 juni zal in de Kas in Woerden de ALV met mini congres worden georganiseerd. De bijeenkomst is van 14.00 - 20.30 uur. Meer informatie volgt spoedig via de website van de VTW.

Lees verder

Nieuwe podcast: 100 dagen Bronia Vermaas - van de Bilt - directeur VTW

Beluister de nieuwe Podcast van de VTW over de eerste 100 dagen van de nieuwe directeur van de VTW: Bronia Vermaas - van de Bilt.

 

Lees verder

Bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg

‘We staan nog steeds voor een enorme woonzorgopgave. Gelukkig zijn er vandaag veel positieve voorbeelden van wat er kan, wat er al gebeurt. We hopen dan ook dat mensen naar huis gaan met goede oplossingen, dat ze er wat van meepikken’. Zo begon het Thuis in de wijk congres op 22 maart 2023. Een terugblik op een waardevolle dag met inspiratie, creatieve voorbeelden en enthousiaste kennismakingen.

Lees verder

Rochdale organiseert beheercoöperatie in Amsterdam Zuidoost

Vandaag hebben Rochdale en de gemeente Amsterdam een overeenkomst getekend om een beheercoöperatie mogelijk te maken aan het Vreeswijkpad in Amsterdam-Zuidoost. Het is uniek in Amsterdam dat een beheercoöperatie van deze omvang wordt gerealiseerd. De gemeente en Rochdale denken dat deze woonvorm voor meer betrokkenheid en eigenaarschap bij bewoners kan zorgen, ook als ze in de sociale sector huren. 

Lees verder

VTW Academie: Masterclass rondom volkshuisvestelijke dilemma’s als beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid

Op woensdag 7 juni vindt de ééndaagse masterclass ‘Betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid voor commissarissen van woningcorporaties’ plaats. Bij de ontwikkeling van beleid en de inzet van middelen moeten corporaties (en specifiek u als commissaris) voortdurend afwegingen maken tussen betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Daar dwars doorheen loopt het voornemen om werk te maken van duurzaamheid en de energietransitie. Een uitdaging, waar deze masterclass u handvatten voor geeft.

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 11 april 2023

Deze week in het politiek nieuwsoverzicht: Minister De Jonge gaat aan de slag om het voor corporaties makkelijker te maken grondposities te verkrijgen, Minister De Jonge antwoordt op vragen over afname aandeel sociale huurwoningen en houdt de Kamer voor dat woningcorporaties de mogelijkheid verliezen om in sommige gevallen tijdelijke contracten aan te bieden, naar verwachting vanaf 2026 overzicht woonbehoefte aandachtsgroepen beschikbaar, wetsvoorstel goed verhuurderschap aangenomen door Eerste Kamer, na debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen nog weinig duidelijkheid over hoe het verder moet met het stikstofbeleid.

Lees verder

Actueel: vacatures in RvC

Op dit moment hebben we 8 vacatures bij 7 corporaties: Woningbelang, Poortugaal, Volkshuisvesting Arnhem, SOR, Woongoed Middelburg, Parteon en Oosterpoort Wonen. Daarnaast is de VTW op zoek naar een voorzitter voor het bestuur van de VTW.

Lees verder